сряда, 26 октомври 2011 г.
Супа-топчета с ориз и домати
Продукти:
250 г кайма
50 г олио
1 к.ч. ориз
1 яйце
2-3 с.л. кисело мляко
1 главичка лук
1 морков
1 картоф
2 с.л. брашно
1 домат
магданоз
сол
черен пипер
1. Омесете каймата с 1 с.л. от ориза, смлян черен пипер, сол, половината от ситно нарязания лук и малко от белтъка на яйцето.
Оформете малки топчета и ги оваляйте в брашното.
2. Загрейте олиото в тенджера. Добавете ситно нарязания лук,картоф и морков. Задушете ги до омекване.
Налейте 5-6 ч.ч. вряла вода.
3. Пуснете топчетата внимателно във врялата течност. Оставете ги да врат около 20 минути.
4. Добавете ориза, смлените домати и малко ситно нарязан магданоз. Посолете със сол и черен пипер. Оставете супата да поври още няколко минути, докато оризът омекне.
5. Смесете в чиния жълтъка и киселото мляко. Добавете малко от врящата супа, като разбърквате енергично. Добавяйте течността бавно, за да не се пресече яйцето.
Налейте сместа в останалата супа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар