петък, 7 октомври 2011 г.
Спагети с домати и маслини
Продукти:
за 2 порции
200 г спагети
200 г домати
30 г маслини без костилка
2 склидки чесън
1 ч.л. каперси
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
лют червен пипер
1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
1 с.л. ситно нарязан пресен босилек
1. Сложете спагетите в голяма тенджера с вряла, подсолена вода и ги сварете почти до готовност.
2. С остър нож направете кръст на гърба на доматите, потопете ги за минута в гореща вода, извадете ги и ги обелете. Част от тях нарежете на едро, а останалите смелете.
3. Нарежете чесъна на ситно. Загрейте в дълбок тиган зехтина. Добавете чесъна и леко го запържете.
4. Добавете доматите и варете 4-5 минути.
5. Прибавете маслините и каперсите и варете още малко. Ако е необходимо добавете малко вода от спагетите. Подправете със свежите подправки, сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус.
6. Отцедете спагетите и ги прибавете към соса. Варете ги още малко до готовност.
7. При сервиране може да добавите настърган пармезан, ако желаете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасно блюдо,леко, засищащо и вкусно. Записвам си рецептата веднага!
ОтговорИзтриване