неделя, 16 октомври 2011 г.
Пилешки дреболийки със зеленчуци
Продукти:
400 г пилешки дреболийки (дробчета, воденички и сърчица)
1 с.л. краве масло
1 с.л. зехтин
2-3 склидки чесън
3 кисели краставички
1 морков
1 картоф
10 зелени маслини без костилки
1/2 ч.ч. бяло вино
няколко стръка прясна мащерка
сол
черен пипер
1. Отделете дробчетата от дреболийките и ги оставете на страни. Залейте воденичките и сърчицата със студена вода и ги сварете. Отцедете ги и ги нарежете на парчета.
2. Нарежете зеленчуците и маслините на малки кубчета.
В дълбок тиган загрейте зехтина и кравето масло. Добавете зеленчуците и ги запържете за кратко.
Прибавете нарязаните дреболийки. Запазете дробчетата за по-късно. Те са много крехки и им трябва много по-малко време за готвене.
3. Налейте виното. Посолете със сол и черен пипер. Запържете още за малко да се изпари виното. Налейте част от бульона, в който сте варили дреболийките и оставете ястието да къкри на тих огън.
4. Щом сосът се сгъсти и зеленчуците омекнат, добавете дробчетата, поръсете с мащерка и задушете още за кратко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар