четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Пилешки бутчета с розмарин и чесън

 
Posted by Picasa

Продукти:

пилешки бутчета или пиле, разрязано на парчета
1 с.л. краве масло
1/2 с.л. олио
1 с.л. розмарин
2 склидки чесън
сол
черен пипер

1/2 ч.ч. бульон
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 с.л. краве масло

1. Измийте парчетата пиле и ги подсушете добре със салфетка или домакинска хартия.
2. Разтопете маслото в тиган на ниска температура заедно с малко олио. Сложете пилето с кожата на долу. Щом се зачервят бутчетата ги обърнете да се зачервят и от другата страна.

 
Posted by Picasa

3. Захлюпете с капак и оставете за 5 минути. Поръсете със сол, черен пипер, розмарин и чесън, нарязан на ситно. Обърнете ги и захлюпете отново за 5 минути.

 
Posted by Picasa

4. Прехвърлете парчетата пиле в тавичка и ги оставете в загрята на 150 С фурна за 30 минути, или до готовност.

 
Posted by Picasa

5. Деглазирайте тигана - налейте ½ ч.ч. бульон и ½ ч.ч. бяло вино. Оставете да се редуцира соса (да изври течността докато остане около 3 с.л.). Добавете маслото на малки бучици на няколко пъти, като разбърквате непрекъснато.

 
Posted by Picasa

6. Сервирайте пилето, гарнирано със соса и стръкчета розмарин.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар