Продукти:
6-7 големи картофа
6 супени лъжици зехтин
3-4 скилидки чесън
сол
мащерка или други подправки
1. Загрейте фурната до 220 C.
2. Измийте картофите с четка. Може леко да ги подварите в подсолена вода.
3. Прорежете картофите на интервал от 2-3 мм, като внимавате да оставите около 1 см до основата. За по-лесно, от двете страни на картофа поставям дървени лъжици, чиито дръжки ми служат за опора.
5. Нарежете чесъна на тънки филийки с нож за белене на зеленчуци. Поставете парченцата в прорезите на картофите. Посолете ги. Полейте ги с по 1 с.л. зехтин и ги поръсете със свежи билки по избор.
6. Печете картофите за около 30 минути, докато станат хубаво запечени и хрупкави. Може да ги мажете със зехтин от тавичката по време на печенето.
Уникално! Трика с лъжиците е велик, а рецептата - разтапящо вкусна - като маслото в нея!
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея, при това лесна!
Валя.