четвъртък, 10 ноември 2011 г.
Канелени рози
Продукти:
500 г тесто за бриош (половин доза)
40 г краве масло
1/2 ч.ч. орехови ядки
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
за глазурата:
1 жълтък
2 с.л. прясно мляко
захар
1. Счукайте ореховите ядки. Сложете ги в купа заедно със захарта и канелата.
2. Извадете тестото от хладилника. Разточете го на тънка 2-3 мм кора. Нарежете го на ленти с дебелина 2 см и дължина 5-6 см.
3. С пръсти или с ръба на точилката разтеглете половината от всяка лентичка.
4. Потопете не разточената половина в сместа от захар, орехи и канела.
Навийте лентичката с не разтеглената страна на долу. Разтеглете още малко краищата.
Вземете следващата лентичка. Изтънете я от едната страна. Потопете я в сместа от захар, орехи и канела. Сложете навитата лентичка в нея и я навийте.
Постъпете така със всички лентички. Използвайте 6-7 за една роза. Разтегляйте леко краищата и внимавайте да не се застъпват.
6. Намажете тавичка обилно с масло.
7. Поръсете я с останалата смес от захар, орехи и канела.
8. Подредете отгоре тестените рози. Оставяйте достатъчно разстояние помежду им. Оставете ги да втасат.
9. Намажете розите с разбит с малко прясно мляко жълтък и, ако желаете, ги поръсете с малко захар.
10. Печете ги в загрята на 200 С фурна до зачервяване.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много красиви рози :)
ОтговорИзтриванеИ ароматни !
Поздравления, Еми и хубава вечер!