петък, 10 май 2013 г.

Говежди пържоли с масло и магданоз



Продукти:

500 г говежди шол
50 г краве масло
1 връзка магданоз
сол
черен пипер
индийско орехче

за соса:
1/2 ч.л. нишесте

1. Нарежете месото на филии с дебелина 1,5-2 см. Поръсете ги със сол, черен пипер и съвсем малко индийско орехче.


2. Подредете пържолите в огнеупорна тенджера, като ги ръсите обилно със ситно нарязан магданоз и слагате парченца масло помежду им.


3. Печете ги с плътно затворен капак в загрята на 150 С фурна за 2 часа.
4. Отцедете соса. Прехвърлете го в малка тенджерка и го кипнете. Разтворете нишестето в 1-2 с.л. студена вода и капка по капка изсипвайте от него във врящия сос докато се сгъсти.
4. Поръсете пържолите  с малко свеж магданоз и ги сервирайте поляти със соса и гарнитура от варени картофи, задушен грах и свежа салата.


  

1 коментар:

  1. Страхотни пържолки, Еми! Много апетитни! Поздрави, с пожелания за приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване