петък, 10 май 2013 г.
Говежди пържоли с масло и магданоз
Продукти:
500 г говежди шол
50 г краве масло
1 връзка магданоз
сол
черен пипер
индийско орехче
за соса:
1/2 ч.л. нишесте
1. Нарежете месото на филии с дебелина 1,5-2 см. Поръсете ги със сол, черен пипер и съвсем малко индийско орехче.
2. Подредете пържолите в огнеупорна тенджера, като ги ръсите обилно със ситно нарязан магданоз и слагате парченца масло помежду им.
3. Печете ги с плътно затворен капак в загрята на 150 С фурна за 2 часа.
4. Отцедете соса. Прехвърлете го в малка тенджерка и го кипнете. Разтворете нишестето в 1-2 с.л. студена вода и капка по капка изсипвайте от него във врящия сос докато се сгъсти.
4. Поръсете пържолите с малко свеж магданоз и ги сервирайте поляти със соса и гарнитура от варени картофи, задушен грах и свежа салата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотни пържолки, Еми! Много апетитни! Поздрави, с пожелания за приятни почивни дни!
ОтговорИзтриване