четвъртък, 21 март 2013 г.

Телешки пържоли на тиган



Продукти:

500 г крехко телешко
30 г краве масло
сол
черен пипер

1. Почистете месото от всички жилки и сухожилия. Най-добре е да ползвате филе, но може и месо от бута, стига да е от младо животно. Нарежете го напречно на мускулните влакна на филийки с дебелина 1-1,5 см. Посолете го със сол и черен пипер.


2. Разтопете малко от маслото в добре загрят тиган с незалепващо покритие. Сложете пържолите и ги запържете до зачервяване. Обърнете ги и върху вече опечената страна сложете малка бучка масло да се разтопи. Не ги препичайте, защото месото ще стане жилаво.


3. Извадете пържолите в съд с капак и ги оставете да си починат около 10 минути.
4. Сервирайте с любимата си гаринтура и свежа салата.

 

3 коментара:

  1. Чудни телешки пържолки! Вкусотия! Хубава вечер, Еми!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитни снимки,Еми!Честит и благословен празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Еми, ммм... толкова апетитни снимки...

    ОтговорИзтриване