понеделник, 18 март 2013 г.

Кадифена крем супа от тиква с лешници



Продукти:

1 малка тиква
1 стрък праз
1-2 с.л. масло и няколко капки олио
2 ч.ч. пилешки бульон
сол
черен пипер
1/2 ч.ч. сметана

за гарниране:
50 г печени лешници
крутони
див лук
сметана

1. Нарежете праза на ситно. Почистете тиквата от кората и семето и я нарежете на парченца. Разтопете маслото с малко олио в тенджера. Добавете праза и го задушете до омекване.


2. Прибавете тиквата и бульона. Посолете малко и оставете супата да къкри на слаб огън 20-30 минути.


3. Пасирайте супата до гладкост. Прибавете сметаната и я овкусете с още сол (ако е необходимо) и черен пипер.
4. При сервиране гарнирайте супата с крутони, печени лешници, още сметана и ситно нарязан див лук.




3 коментара:

  1. Кадифена и прекрасна! Еми, чудна е, справила си се страхотно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Като знам колко е вкусна супата от тиква, не се съмнявам и за този интересен вариант! Апетитно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитни снимки, Еми! Тиквите почти свършиха, а аз още не съм ги опитала в супа. Идеята ти много ми харесва. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване