четвъртък, 21 март 2013 г.

Бутерки с резене, синьо сирене и лешници



Продукти:

500 г многолистно тесто
1 глава резене
2-3 с.л. зехтин
50 г печени лешници
50 г синьо сирене
50 г кашкавал
сол
черен пипер
щипка лют червен пипер


1. Нарежете резенето на тънки филийки.



2. Загрейте зехтина в дълбок тиган с капак. Добавете резенето и 2-3 с.л. вода, посолете със сол, черен и малко лют червен пипер и задушавайте на ниска температура под капак докато омекне, течността се изпари напълно и започне да се карамелизира. Оставете го на страна да изстине.


3. Включете фурната на 200 С. Нарежете тестото на правоъгълници. 


4. Разпределете върху тестото плънката от резене. Поръсете отгоре с парченца синьо сирене, лешници и настърган кашкавал. Може да използвате каквито сирена или ядки предпочитате.


5. Печете бутерките в предварително загрятата фурна до зачервяване.




Няма коментари:

Публикуване на коментар