сряда, 20 март 2013 г.

Пандишпанов сладкиш с бисквити и ябълки



Продукти:

125 г краве масло
1 пак обикновени бисквити
1 кг ябълки
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
3 с.л. брашно
3 с.л. захар
50 г счукани орехи


1. Обелете ябълките и ги нарежете на резенчета.
2. Включете фурната да загрява на 180 С и сложете в нея тавичка с маслото за да се разтопи.


3. Разбийте белтъците със захарта на сняг. Добавете един по един жълтъците. С дървена лъжица или шпатула разбъркайте внимателно брашното в сместа (виж Как се прави пандишпан).


4. Подредете бисквитите в тавичката върху разтопеното масло.


5. Наредете ябълките върху бисквитите.


6. Изсипете пандишпановото тесто върху ябълките и поръсете с орехи.







7. Печете сладкиша докато се зачерви.

7 коментара:

  1. Ей, браво! Подсети ме за този вкусен сладкиш!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусно и много красиво.............Прекрасна си Еми!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Първа Пролет, Еми! Чудесен сладкиш, много интересен!

    ОтговорИзтриване
  4. Определено изглежда много вкусно това предложение. Честита първа пролет, Еми!

    ОтговорИзтриване
  5. Еми, много интересно предложение.
    Такъв сладкиш не съм виждала досего и задължително ще го изпробвам.
    С пожелание за ведро пролетно настроение!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, момичета за коментарите! Желая ви много пролетни усмивки!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей, ще може ли само да кажеш какъв е диаметара на тавичката, в която поставяш сладкиша? Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване