сряда, 20 март 2013 г.
Пандишпанов сладкиш с бисквити и ябълки
Продукти:
125 г краве масло
1 пак обикновени бисквити
1 кг ябълки
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
3 с.л. брашно
3 с.л. захар
50 г счукани орехи
1. Обелете ябълките и ги нарежете на резенчета.
2. Включете фурната да загрява на 180 С и сложете в нея тавичка с маслото за да се разтопи.
3. Разбийте белтъците със захарта на сняг. Добавете един по един жълтъците. С дървена лъжица или шпатула разбъркайте внимателно брашното в сместа (виж Как се прави пандишпан).
4. Подредете бисквитите в тавичката върху разтопеното масло.
5. Наредете ябълките върху бисквитите.
6. Изсипете пандишпановото тесто върху ябълките и поръсете с орехи.
7. Печете сладкиша докато се зачерви.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ей, браво! Подсети ме за този вкусен сладкиш!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Вкусно и много красиво.............Прекрасна си Еми!
ОтговорИзтриванеЧестита Първа Пролет, Еми! Чудесен сладкиш, много интересен!
ОтговорИзтриванеОпределено изглежда много вкусно това предложение. Честита първа пролет, Еми!
ОтговорИзтриванеЕми, много интересно предложение.
ОтговорИзтриванеТакъв сладкиш не съм виждала досего и задължително ще го изпробвам.
С пожелание за ведро пролетно настроение!
Благодаря, момичета за коментарите! Желая ви много пролетни усмивки!
ОтговорИзтриванеЗдравей, ще може ли само да кажеш какъв е диаметара на тавичката, в която поставяш сладкиша? Благодаря предварително.
ОтговорИзтриване