петък, 10 май 2013 г.

Грах яхния



Продукти:


1 глава лук
1 морков
1 кг грах
1 голям домат
малко люта чушка
магданоз
сол
черен пипер
червен пипер



1. Почистете зеленчуците. Нарежете на ситно лука, моркова и лютата чушка. Настържете домата.
2. Загрейте мазнината и запържете лука.


Добавете моркова и чушката. Разбъркайте.
3. Прибавете настърганите домати. Щом им изври водата, прибавете червения пипер и разбъркайте.


4. Изсипете граха. Добавете вода или зеленчуков бульон. Варете докато поизври течността и грахът омекне. Посолете.


5. По желание може да сгъстите като 1 с.л. брашно (нишесте или крем-супа) размийте с малко студена вода и после добавите в яденето. Да поври 10 мин.
6. Поръсете с нарязан на ситно магданоз.





 

1 коментар:

  1. Обожавам грах, мога да ям постоянно от този зеленчук. А твоята яхнийка е така апетитна...
    Хубав ден, Еми!

    ОтговорИзтриване