неделя, 12 май 2013 г.

Наденичка с брюкселско зеле



Продукти:

500 г наденица
500 г брюкселско зеле
1 малка главичка лук
1 с.л. олио
сол
черен пипер

1. Нарежете лука на ситно, а наденицата на парченца. Зелчиците може да разполовите.
2. В тенджера загрейте олиото. Добавете наденицата и лука да се задушат и леко запържат. Извадете ги на страна.


3. В същата мазнина, отделена от наденицата, сложете брюкселското зеле. Добавете 2-3 с.л. вода и захлюпете капака. Нека се задушават 4-5 минути или докато омекнат.


Махнете капака и ги оставете да се карамелизират. Подправете ги със сол и черен пипер. По вкусни стават, ако предварително са били леко замразени.
4. Върнете наденицата да няколко минути при зелето да се затопли и сервирайте.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар