петък, 10 май 2013 г.
Крем супа от тиква и ябълки със сирене "Чедар"
Продукти:
1 малка тиква
2-3 ябълки
1 стрък праз
1-2 с.л. масло и няколко капки олио
2 ч.ч. пилешки бульон
сол
черен пипер
1/2 ч.ч. сметана
за гарниране:
50 г сирене "Чедар"
1 ябълка
1. Нарежете праза на ситно. Почистете тиквата от кората и семето и я нарежете на парченца. Разтопете маслото с малко олио в тенджера. Добавете праза и го задушете до омекване.
2. Прибавете тиквата и бульона. Посолете малко и оставете супата да къкри на слаб огън 20-30 минути. Добавете ябълките, обелени и нарязани на ситно и варете още 5-6 минути.
3. Пасирайте супата до гладкост. Прибавете сметаната и я овкусете с още сол (ако е необходимо) и черен пипер. Добавете част от сиренето и го оставете да се разтопи.
4. При сервиране гарнирайте супата с още сирене, ситно нарязана ябълка, сметана и ситно нарязан див лук.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много вкусно и красиво поднесено. А и здравословно.
ОтговорИзтриванеПрекрасна супичка, Еми! Поздрави!