понеделник, 13 май 2013 г.

Пресни картофи на фурна с гъби, аспержи и спанак




Продукти:
за 2-3 порции

2 картофа или около 250 г дребни пресни картофки
250 г гъби
250 г спанак
3-4 стръка аспержи
зехтин
сол
черен пипер


1. Обелете долната част на аспержите с белачка за зеленчуци.


Отрежете около 1,5 см от долния им, сух край. Нарежете ги на парчета от около 2 см.


2. Измийте добре картофите и ги нарежете на дълги парчета. Ако картофките са дребни, може да ги оставите и цели. Сложете ги в тавичка. Добавете гъбите цели или нарязани на две. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин. Объркайте ги и ги печете за около 30 минути в загрята на 200 С фурна. Няма нужда да прибавяте вода, гъбите ще пуснат достатъчно течност.


3. Щом картофите омекнат, добавете аспержите. Разбъркайте. Печете още 15 минути.


4. Почистете спанака от дръжките, накъсайте по-големите листа. Измийте го добре и го отцедете. Добавете го в тавата при другите продукти. Разбъркайте ястието. Не е нужно спанака да се готви допълнително, той омеква достатъчно от топлината на  картофите, гъбите и аспержите.
5. Сервирайте ястието веднага.




 





2 коментара:

  1. Много вкусно ми звучи това ястие. Не знам към коя кухня е, но определено е добро. =)
    Поздрави, Еми!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусно предложение! За съжаление аспержите са ми непознат зеленчук, но и с останалите продукти ще се получи вкусно ястие!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване