4 твърдо сварени яйца
1 узряло авокадо
1 ч.л. лимонов сок
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 ч.л. дижонска горчица
капка чили сос (по желание)
сол
черен пипер
1 с.л. майонеза или сметана, ако е необходимо
за украса:
репички
морковче
див лук
1. Разполовете яйцата и с лъжичка извадете жълтъците. В купичка смесете авокадото, жълтъците, магданоза, горчицата.
Подправете с лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко до кремообразна смес. Ако е необходимо, може да добавите 1 с.л. майонеза или течна сметана за по-добра хомогенност.
2. С лъжичка или пош напълнете внимателно белтъците. Може да украсите яйцата.
1 ч.л. дижонска горчица
капка чили сос (по желание)
сол
черен пипер
1 с.л. майонеза или сметана, ако е необходимо
за украса:
репички
морковче
див лук
1. Разполовете яйцата и с лъжичка извадете жълтъците. В купичка смесете авокадото, жълтъците, магданоза, горчицата.
Подправете с лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко до кремообразна смес. Ако е необходимо, може да добавите 1 с.л. майонеза или течна сметана за по-добра хомогенност.
2. С лъжичка или пош напълнете внимателно белтъците. Може да украсите яйцата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар