петък, 24 май 2013 г.

Пълнени пикантни яйца с авокадо



Продукти:

4 твърдо сварени яйца
1 узряло авокадо
1 ч.л. лимонов сок
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 ч.л. дижонска горчица
капка чили сос (по желание)
сол
черен пипер
1 с.л. майонеза или сметана, ако е необходимо

за украса:
репички
морковче
див лук

1. Разполовете яйцата и с лъжичка извадете жълтъците. В купичка смесете авокадото, жълтъците, магданоза, горчицата. 


Подправете с лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко до кремообразна смес. Ако е необходимо, може да добавите 1 с.л. майонеза или течна сметана за по-добра хомогенност.
2. С лъжичка или пош напълнете внимателно белтъците. Може да украсите яйцата.









Няма коментари:

Публикуване на коментар