понеделник, 27 май 2013 г.

Пресни печени картофи с розмарин, грах и спанак



Продукти:

500 г картофи
250 г грах
250 г спанак
2-3 клончета розмарин
зехтин или друга мазнина
сол
черен пипер



1. Измийте добре картофите и ги нарежете на едри парчета. Ако картофките са дребни, може да ги оставите и цели. Сложете ги в тавичка.  Поръсете ги с розмарина, сол, черен пипер и зехтин. Объркайте ги и ги печете за около 30 минути в загрята на 200 С фурна. Няма нужда да прибавяте вода. Щом картофите се зачервят и омекнат, прибавете граха. Може да използвате пресен или замразен.


2. Извадете ястието от фурната и добавете спанака. Разбъркайте, той ще се сготви от топлината на картофите.


Поднесете като основно ястие или гарнитура.




1 коментар:

  1. Тази комбинация я правя готвена. Как не съм се сетила за този начин ?! В най-скоро време ще се пробва! Чудесна идея!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване