понеделник, 20 май 2013 г.

Яйца в купичка с аспержи и пармезан


Продукти:
за 4 купички

4 големи яйца
4 стръка аспержи
1 ч.л. зехтин
1-2 с.л. вода
1 с.л. краве масло
1 с.л. листа от магданоз
1-2 ч.л. сирене пармезан, настъргано



1.  Намажете купичките обилно с краве масло. Обелете долния край на аспержите.


Премахнете края на дръжката им, защото е по-твърда. Нарежете аспержите на парченца. Загрейте в тенджерка зехтина, добавете аспержите, като си отделите връхчетата (те са много крехки и нямат нужда от предварително готвене) и водата, посолете и ги задушавайте под капак докато се изпари течността.


2. Намажете купичките с масло.


Разпределете аспержите и магданоза в тях. Поръсете с малко пармезан. Внимателно чукнете по едно яйце.


3. Сложете купичките в тенджера или дълбока тава. Налейте отстрани топла вода - трябва да достигне до 2/3 от височината на купичките.


Варете купичките с яйцата или ги запечете в предварително загрята на 200 С фурна докато яйцата се сготвят до предпочитаната от вас твърдост.








Няма коментари:

Публикуване на коментар