Продукти:
за 4 купички
4 големи яйца
4 стръка аспержи
1 ч.л. зехтин
1-2 с.л. вода
1 с.л. краве масло
1 с.л. листа от магданоз
1-2 ч.л. сирене пармезан, настъргано
1. Намажете купичките обилно с краве масло. Обелете долния край на аспержите.
Премахнете края на дръжката им, защото е по-твърда. Нарежете аспержите на парченца. Загрейте в тенджерка зехтина, добавете аспержите, като си отделите връхчетата (те са много крехки и нямат нужда от предварително готвене) и водата, посолете и ги задушавайте под капак докато се изпари течността.
2. Намажете купичките с масло.
Разпределете аспержите и магданоза в тях. Поръсете с малко пармезан. Внимателно чукнете по едно яйце.
3. Сложете купичките в тенджера или дълбока тава. Налейте отстрани топла вода - трябва да достигне до 2/3 от височината на купичките.
Варете купичките с яйцата или ги запечете в предварително загрята на 200 С фурна докато яйцата се сготвят до предпочитаната от вас твърдост.
Няма коментари:
Публикуване на коментар