понеделник, 27 май 2013 г.

Зелена салата с аспержи



Продукти:

две шепи свежи листа от различни билки и листни зеленчуци (рукола, червена и зелена салата, кресон, спанак, лапад, див лук и др)
1/2 краставица
2-3 репички
2-3 стръка аспержи
2 с.л.салатен дресинг с дижонска горчица

1. Измийте билките и ги подсушете. Смесете ги в купа. Добавете резенчета краставица и репички.
2. Обелете дебелата част от стъблото на аспержите.


Отчупете края на стъблото. Нарежете ги на парчета.


Ако аспержите са крехки, не е необходима повече обработка. Ако са по-груби и твърди, може да ги задушите за 2-3 минути с 2-3 с.л. вода под капак. Връхната пъпка обикновено е много крехка, може да я оставите сурова.
3. Добавете аспержите към другите зеленчуци. Залейте с дресинга и объркайте.




Няма коментари:

Публикуване на коментар