четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Канелени сърчица



 
 
Продукти:
 
50 мл прясно мляко 
2 яйца
1 щипка сол
6 г прясна мая
250 г брашно
100 г краве масло
2 с.л. захар
 
за поръсване:
3 с.л. захар
2 с.л. канела




1. Разтворете маята в прясното мляко. Добавете яйцата, щипка сол и 2 с.л. от захарта. Замесете меко тесто, като в процеса на месене прибавяте малко по малко от студеното масло, нарязано на малки кубчета ( виж Как се прави тесто за бриош). Оставете го да втаса за около час.
2. Разточете тестото на лист с дебелина около 5 мм. Наръсете го със захарта и канелата.


3. Навийте двата противоположни края на тестото към средата.


4. Нарежете сладки с дебелина около 1 см.


5. Прищипете ги леко в долния край за да се образува сърце и ги подредете в намазана с масло или покрита с хартия за печене тавичка.


6. Печете сладките в загрята на 180 С фурна за около 15 минути.







6 коментара:

  1. Много тематично, браво.
    Чудесна идея, Еми, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни канелени сърчица,Еми!
    Идеята е чудесна!
    Хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни и много вкусни сърчица,Емка!Честит празник!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Оригинални, красиви и много ароматни -
    това е едно чудесно и ефектно предложение, Еми!
    Влюбен, усмихнат и щастлив празник, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Еми, канелените сърчица са прекрасни. Зная колко са вкусни и ароматни, защото миналата година изненадах близките си с тях за празника.
    С пожелание за романтичен февруари (и не само февруари).

    ОтговорИзтриване
  6. Прелестни са! Ароматни, вкусни и красиви! Честит празник!

    ОтговорИзтриване