Продукти: 50 мл прясно мляко 2 яйца1 щипка сол
6 г прясна мая250 г брашно100 г краве масло2 с.л. захар за намазване:1 яйце
1 с.л. прясно мляко
1 с.л. олио
цели орехови ядки
мед за сервиране
1. Разтворете маята в прясното мляко. Добавете яйцата, щипка сол и 2 с.л. от захарта. Замесете меко тесто, като в процеса на месене прибавяте малко по малко от студеното масло, нарязано на малки кубчета ( виж Как се прави тесто за бриош). Оставете го да втаса за около час.
2. Разточете тестото на лист с дебелина около 5 мм. Изрежете с чаша или формичка кръгчета.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Оставете ги да втасат. 3. Намажете всяка питка със смес от яйце, прясно мляко и олио. Набодете им по една орехова ядка.
Печете ги в предварително загрята фурна на 180 С докато се зачервят. Още горещи ги полейте с мед.
С дъх на зима и сладки... Чудно!
ОтговорИзтриванеМного са оригинални - тематични, с мед и орехи, и маслено ароматни!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея и рецепта,
поздрави и хубава нова седмица, Диана
Чудесни са, Еми! Много вкусна идея с поливането на мед!
ОтговорИзтриване