неделя, 17 февруари 2013 г.
Орехов сладкиш
Продукти:
8 яйца
200 г захар
200 г брашно
200 мл олио
200 г орехови ядки, смлени
1 прахче ванилия
1/2 бурканче мармалад от кайсии
пудра захар по желание
1. Разбийте яйцата до захарта докато сместа бухне и тестото започне да образува лентички.
2. Добавете олиото, брашното, смлените орехови ядки и ванилията. Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка.
3. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 С фурна зоа около 30 минути, докато забодена клечка в средата му излиза честа.
4. Загрейте кайсиевия мармалад. Намажете сладкиша с него.
Ако желаете, може да поръсите и с пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Като гледам продуктите , си представям колко е голям , вкусен и ароматен този сладкиш.
ОтговорИзтриванеИ останалите ти предложения заслужават внимание.
Неуморима си , Емилия!
Поздрави!
Еми, как направи формичките от пудра захар?
ОтговорИзтриванеС поздрав от кулата!
Използвах изрязани шаблончета и ръсих захарта над тях. Много симпатично се получи!
ИзтриванеЦелувки от мен!