неделя, 17 февруари 2013 г.

Орехов сладкиш



Продукти:

8 яйца
200 г захар
200 г брашно
200 мл олио
200 г орехови ядки, смлени
1 прахче ванилия
1/2 бурканче мармалад от кайсии
пудра захар по желание

1. Разбийте яйцата до захарта докато сместа бухне и тестото започне да образува лентички.


2. Добавете олиото, брашното, смлените орехови ядки и ванилията. Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка.


3. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 С фурна зоа около 30 минути, докато забодена клечка в средата му излиза честа.
4. Загрейте кайсиевия мармалад. Намажете сладкиша с него.


Ако желаете, може да поръсите и с пудра захар.






3 коментара:

  1. Като гледам продуктите , си представям колко е голям , вкусен и ароматен този сладкиш.
    И останалите ти предложения заслужават внимание.
    Неуморима си , Емилия!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Еми, как направи формичките от пудра захар?
    С поздрав от кулата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Използвах изрязани шаблончета и ръсих захарта над тях. Много симпатично се получи!
      Целувки от мен!

      Изтриване