Продукти:
1 двойка пилешки гърди без кост и кожа
1 с.л. краве масло
2 с.л. ситно нарязан лук
1 с.л. соев сос
1 с.л. оцет
1 портокал
1 с.л. семена от сусам
1 с.л. сладко от портокалови корички
1/2 ч.ч. пилешки бульон
1 ч.л. пшенично нишесте
малко див лук
1. Нарежете пилешкото месо на хапки. Изцедете сока от портокала.
2. Разтопете маслото и запържете в него пилешките гърди съвсем за кратко, само колкото леко да побелеят. Извадете ги в друг съд.
3. В същия тиган запържете лука. Когато омекне, добавете сусамовото семе и го запържете леко. Бъркайте за да не загори.
4. Разтворете нишестето в пилешкия бульон. Залейте лука със сока от портокал, пилешкия бульон, оцета, соевия сос, сладкото от портокалови корички. Варете соса докато започне да се сгъстява.
Прибавете пилешките хапки, разбъркайте и дръпнете ястието от котлона. Остатъчната топлина ще сготви месото напълно. Не преварявайте пилето, защото ще стане твърдо.
5. Сервирайте ястието, поръсено с малко див лук и резенчета портокал.
Това предложение звучи доста предизвикателно! Сладко кисел вкус, който ми допада!
ОтговорИзтриванеПоздрави!