сряда, 27 февруари 2013 г.
Курабийки с вишничка
Продукти:
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
1/4 ч.ч. олио
3-3,5 ч.ч. брашно
за гарниране:
1/2 ч.ч. сладко от вишни
50 г орехови ядки
1. Погасете содата в млякото и я разбъркайте добре докато кипне. Добавете останалите продукти, като запазите част от единия белтък отделно (той ще трябва после за намазване на сладките) и замесете меко тесто.
2. Разделете тестото на 2, после на 4, а след това всяка част още на 4 - общо 32.
3. Приплескайте всяко топче,
сложете по една вишничка от сладкото в средата
и отново съберете краищата му на топче. Запечатайте го добре.
4. Потопете всяко топче първо в белтъка, а после и в натрошени орехови ядки.
5. Подредете курабийките в тава, покрита с хартия за печене.
Печете ги в предварително загрята фурна на 180 С до зачервяване.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много интересно. Обичам да си хапвам курабийки, но все са ми били леко сухи и... Не знам, липсвало ми е нещо. Май тази вишна ще допълни всичко идеално.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесни са, Еми!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Изглеждат много мекички. Изкушават ме!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Супер са Еми! Че и с вишна :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧестит празник,Еми!
ОтговорИзтриванеБъди много обичана,желана,успешна и удовлетворена!
Нека имаш много поводи за споделено щастие и сбъднати копнежи!
Прегръдка и хубави почивни дни!