сряда, 27 февруари 2013 г.

Курабийки с вишничка




Продукти:

1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
1/4 ч.ч. олио
3-3,5 ч.ч. брашно

за гарниране:
1/2 ч.ч. сладко от вишни
50 г орехови ядки

1. Погасете содата в млякото и я разбъркайте добре докато кипне. Добавете останалите продукти, като запазите част от единия белтък отделно (той ще трябва после за намазване на сладките) и замесете меко тесто.







2. Разделете тестото на 2, после на 4, а след това всяка част още на 4 - общо 32.
3. Приплескайте всяко топче,


сложете по една вишничка от сладкото в средата


и отново съберете краищата му на топче. Запечатайте го добре.


4. Потопете всяко топче първо в белтъка, а после и в натрошени орехови ядки.


5. Подредете курабийките в тава, покрита с хартия за печене.


Печете ги в предварително загрята фурна на 180 С до зачервяване.



 



5 коментара:

  1. Много интересно. Обичам да си хапвам курабийки, но все са ми били леко сухи и... Не знам, липсвало ми е нещо. Май тази вишна ще допълни всичко идеално.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са, Еми!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглеждат много мекички. Изкушават ме!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Супер са Еми! Че и с вишна :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Честит празник,Еми!
    Бъди много обичана,желана,успешна и удовлетворена!
    Нека имаш много поводи за споделено щастие и сбъднати копнежи!
    Прегръдка и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване