неделя, 17 февруари 2013 г.
Бланширани печени картофи
Продукти:
500 г картофи
50 г мазнина (зехтин, масло, патешка или пилешка мазнина)
1-2 склидки чесън
стръкче розмарин
сол
черен пипер
червен пипер
щипка лют червен пипер
1. Обелете картофите и ги нарежете на резени.
2. Бланширайте ги за 3-4 минути във вряла вода. Отцедете ги хубаво.
3. Загрейте в дълбок съд мазнината. Особено вкусни стават картофите, приготвени с патешка или пилешка мазнина. Добавете цели склидки чесън и розмарин.
Добавете картофите, объркайте ги хубаво да се покрият с мазнина, поръсете ги със сол и подправките.
Запечете ги в загрята на 200 С фурна докато станат хрупкави.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар