неделя, 10 февруари 2013 г.

Пилешка супа с праз, картофи и грах

 

Продукти:

1 стрък праз
2 картофа
1 морков
1 пиперка
1 шепа замразен грах
2 с.л. краве масло
1 ч.ч. сварено и обезкостено пилешко месо, накъсано
2 л пилешки бульон
сол
черен пипер
щипка лют червен пипер
магданоз

1. Разтопете маслото в тенджера. Задушете в него ситно нарязания праз до омекване.


2. Добавете моркова и пиперката, нарязани на ситно и картофите на кубчета. Объркайте ги да се запържат леко.


3. Прибавете пилешкото месо и граха. Залейте ги с бульона. Подправете със сол, черен пипер и малко лют пипер на вкус. Варете докато зеленчуците омекнат. Поръсете супата със ситно нарязан магданоз. Ако желаете, може да я застроите на края с жълтък и лимонов сок.



Няма коментари:

Публикуване на коментар