петък, 1 февруари 2013 г.
Тимбалче от кайма с яйце и семена
Продукти:
250 г кайма
2 яйца
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. кимион
щипка лют червен пипер
1/4 ч.л. сол (ако каймата не е предварително солена)
1 с.л. ситно нарязан лук
2 с.л. семена по избор
малко масло за намазване на формичките
1. Намажете с масло чашки за крем-карамел. Сварете яйцата за около 3 минути (жълтъкът в средата да остане рохък). Обелете ги.
2. Омесете добре каймата с подправките и лука. Оставете каймата в хладилник за няколко часа за да поеме добре ароматите. Разделете каймата на две. Разстелете всяка половина върху парче найлоново фолио.
3. Поставете отгоре по едно яйце.
Обвийте го с кайма.
Поставете получените топки в намазаните с масло чашки. Поръсете ги отгоре с микс от семена.
4. Печете чашките в загрята на 200 С фурна за около 20 минути. Извадете ястието от формичките - приличат на малки барабанчета. Сервирайте ги със свежа салата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Еми, много симпатични тимбалачета :) И как хубаво си обяснила как се правят :) Поздрави и хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеСтрахотни тимбалчета,Емка!
ОтговорИзтриванеАко позволиш само ще ти препоръчам за хупкава коричка да намазниш и поръсиш с галета и/или пармезан стените на формичките.
Аз утре ще правя почти същото,но в кексова форма.
Прегледах и пилешките предложения,чудесни,особено последното с тези провансалски аромати и божествена коричка е върха!
Прегръдка!
Благодаря, Роси! Страхотно предложение! Следващия път ще го пробвам.
ИзтриванеЦелувки и усмихнат ден!