сряда, 13 февруари 2013 г.

Пилешки бутчета с хрупкава коричка



Продукти:

1 кг долни пилешки бутчета (копънчета)
2-3 филийки многозърнест хляб
2 с.л. слънчогледови семена
2 с.л. ситно нарязани билки (магданоз, риган)
2 с.л. зехтин
2-3 с.л. горчица
сол
черен пипер
лют пипер или чили сос

1. Сложете в кухненски робот хляба, семената, билките и зехтина.


Може да добавите, ако желаете,  щипка лют червен пипер, сол и черен пипер. Смелете ги на едри трохи.


2. Намажете пилешките бутчета обилно с горчица. Оваляйте ги в трохите.







3. Печете ги в загрята на 180 С фурна за около 30 минути или докато месото омекне и като го прободете не пуска кървав сок. Сервирайте ги с гарнитура от свежа салата.









2 коментара:

  1. Разкошни бутчета,Еми!Толкова са хрупкави и апетитни!Усмихната и успешна сряда пожелавам! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много добра идея, Еми! След като прочетох и че на фурна се правят, много се зарадвах и мисля да ги пробвам!

    ОтговорИзтриване