Продукти:
1 пиле, нарязано на парчета
1 глава чесън
2-3 резена лимон
сол
черен пипер
1 с.л. горчица
провансалски билки (розмарин, лавандула, мащерка, риган, босилек, градински чай)
1 с.л. масло или зехтин (ако е необходимо)
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. пилешки бульон
1. Включете фурната на 180 С. Измийте пилето и го подсушете. Поръсете го със сол и черен пипер. Запържете го в тиган с кожата на долу докато стане златисто. Ако пилето не е домашно, може да добавите малко масло или зехтин.
2. Обърнете пилето и го запържете и от другата страна.
3. Намажете пилето с горчица.
Поръсете го с подправките (може да ползвате и сушени), добавете цели склидки чесън (не ги белете, иначе бързо ще прегорят), парченца лимон, вино и бульон.
4. Печете пилето в предварително загрятата фурна за около 30-40 минути. Сервирайте го с образувалия се сос (ако по време на печенето видите, че той бързо се изпарява, може да добавите още малко бульон или вода).
Новите ти предложения са направо неустоими!
ОтговорИзтриванеНаздраве за празника, Еми и прекрасен уикенд!
Чудесно е пиленцето! Ароматно и с невероятна коричка!
ОтговорИзтриванеС тези ароматни подправки не може да не е вкусно! А и така апетитно е поднесено!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Еми, само мога да предполагам колко е вкусно и ароматно това пиленце.
ОтговорИзтриванеС поздрав то кулата!