Продукти: 50 мл прясно мляко 2 яйца1 щипка сол
6 г прясна мая250 г брашно100 г краве масло2 с.л. захар за поръсване:3 с.л. захар
2 с.л. канела
1.
Разтворете маята в прясното мляко. Добавете яйцата, щипка сол и 2 с.л.
от захарта. Замесете меко тесто, като в процеса на месене прибавяте
малко по малко от студеното масло, нарязано на малки кубчета ( виж Как се прави тесто за бриош). Оставете го да втаса за около час.
2. Разточете тестото на лист с дебелина около 5 мм. Наръсете го със захарта и канелата.
3. Навийте двата противоположни края на тестото към средата.
4. Нарежете сладки с дебелина около 1 см.
5. Прищипете ги леко в долния край за да се образува сърце и ги подредете в намазана с масло или покрита с хартия за печене тавичка.
6. Печете сладките в загрята на 180 С фурна за около 15 минути.
Много тематично, браво.
ОтговорИзтриванеЧудесна идея, Еми, поздрави!
Прекрасни канелени сърчица,Еми!
ОтговорИзтриванеИдеята е чудесна!
Хубав празник!
Прекрасни и много вкусни сърчица,Емка!Честит празник!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеОригинални, красиви и много ароматни -
ОтговорИзтриванетова е едно чудесно и ефектно предложение, Еми!
Влюбен, усмихнат и щастлив празник, Диана
Еми, канелените сърчица са прекрасни. Зная колко са вкусни и ароматни, защото миналата година изненадах близките си с тях за празника.
ОтговорИзтриванеС пожелание за романтичен февруари (и не само февруари).
Прелестни са! Ароматни, вкусни и красиви! Честит празник!
ОтговорИзтриване