неделя, 17 февруари 2013 г.

Шоколадови кексчета с лешници




Продукти:

100 г краве масло
100 г шоколад
100 г захар
4 яйца
2 с.л. брашно
50 г лешници

1. Разтопете на водна баня маслото с шоколада. Оставете ги леко да изстинат.


2. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците с половината захар на твърд сняг. Разбийте жълтъците с другата половина от захарта докато започнат да побеляват. Прибавете към разбитите жълтъци шоколадовата смес на тънка струя като не спирате да разбивате.


3. Смелете лешниците с брашното. Добавете ги внимателно към тестото като леко разбърквате с шпатула.


4. Към шоколадовата смес прибавете половината от разбитите на сняг белтъци. Разбъркайте внимателно с шпатула и добавете останалата част.


5. Изсипете сместа във форми за мъфини.


Печете ги в загрята на 180 С фурна докато клечка забодена в средата им излиза чиста.



1 коментар:

  1. Чудни мъфинки и още по-чуден орехов кекс си приготвила,Еми!И двете предложения много ми харесват!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване