неделя, 17 февруари 2013 г.
Шоколадови кексчета с лешници
Продукти:
100 г краве масло
100 г шоколад
100 г захар
4 яйца
2 с.л. брашно
50 г лешници
1. Разтопете на водна баня маслото с шоколада. Оставете ги леко да изстинат.
2. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците с половината захар на твърд сняг. Разбийте жълтъците с другата половина от захарта докато започнат да побеляват. Прибавете към разбитите жълтъци шоколадовата смес на тънка струя като не спирате да разбивате.
3. Смелете лешниците с брашното. Добавете ги внимателно към тестото като леко разбърквате с шпатула.
4. Към шоколадовата смес прибавете половината от разбитите на сняг белтъци. Разбъркайте внимателно с шпатула и добавете останалата част.
5. Изсипете сместа във форми за мъфини.
Печете ги в загрята на 180 С фурна докато клечка забодена в средата им излиза чиста.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудни мъфинки и още по-чуден орехов кекс си приготвила,Еми!И двете предложения много ми харесват!Прегръдка!
ОтговорИзтриване