сряда, 27 февруари 2013 г.
Резене с орехи и стафиди
Продукти:
1 глава резене
1 малка глава лук
1-2 склидки чесън
2-3 с.л. зехтин
50 г стафиди
50 г орехови ядки
сол
черен пипер
щипка лют червен пипер
1. Нарежете резенето на тънки филийки, а лука и чесъна на ситно.
2. Загрейте зехтина в дълбок тиган с капак. Добавете лука и чесъна и ги задушете до омекване. Прибавете резенето и 2-3 с.л. вода, посолете и задушавайте на ниска температура под капак докато омекне.
3. Добавете стафидите. Овкусете с още сол на вкус, черен пипер и малко лют червен пипер. Гответе ястието още минута под капак за да поемат стафидите влагата. Поръсете ястието с нарязаните на ситно зелени стръкчета резене и поръсете с орехови ядки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Не съм приготвяла никого резене.
ОтговорИзтриванеЕми ,твоето ястие изглежда много вкусно!
Явно е крайно време да се сдобия с резене. :)
Приятен ден ти желая!
Резенето го харесвам,а твоето предложение е страхотно!В този ансамбъл ми липсва само малко Бри и ще е дяволски жестоко!Курабийките са чудесни,де да имаше няколко!
ОтговорИзтриванеЕми,поздрави и прегръдка!
Преди години имах градина и се беше самопосадило резене, едва се отървах от него. А то какви вкусни неща могли да се приготвят! :)
ОтговорИзтриване