събота, 12 януари 2013 г.

Език със сос от горчица и сметана



Продукти:

2 бр свински език
сол
5-6 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 малка глава лук
1 малък морков
1 ч.ч.Сос с горчица и сметана

1. Измийте добре езика. Сложете го в тенджера под налягане, заедно с малко сол, зърна черен пипер, дафинов лист, нарязани на парчета лук и морков. Сварете го за 30-40 минути. Оставете го да изстине напълно, може и цяла нощ. Студен се бели по-лесно.
2. Внимателно, с остър нож го обелете.


3. Нарежете езикът на филийки. Поднесете го, полят със соса.






1 коментар:

  1. По същия начин варя езикът, но го беля веднага, докато е горещ. Много ми допада сосът!
    Приятен неделен ден!

    ОтговорИзтриване