събота, 12 януари 2013 г.
Език със сос от горчица и сметана
Продукти:
2 бр свински език
сол
5-6 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 малка глава лук
1 малък морков
1 ч.ч.Сос с горчица и сметана
1. Измийте добре езика. Сложете го в тенджера под налягане, заедно с малко сол, зърна черен пипер, дафинов лист, нарязани на парчета лук и морков. Сварете го за 30-40 минути. Оставете го да изстине напълно, може и цяла нощ. Студен се бели по-лесно.
2. Внимателно, с остър нож го обелете.
3. Нарежете езикът на филийки. Поднесете го, полят със соса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
По същия начин варя езикът, но го беля веднага, докато е горещ. Много ми допада сосът!
ОтговорИзтриванеПриятен неделен ден!