неделя, 27 януари 2013 г.

Печен глиган с касис



Продукти:

месо от глиган около 1 кг
2 с.л. краве масло
сока и кората на 1/2 портокал
2-3 с.л. сладко от касис
1 ч.л.сол
1 ч.л. червен пипер
малко лют червен пипер
няколко стръка мащерка
1 дафинов лист
малко канела
2 пъпки карамфил
2-3 зърна бахар
5-6 зърна черен пипер

Накиснете месото предварително за 1 нощ в смес от вино и вода. Разрежете го леко с нож за да се разтвори като книга и да се изтъни.
1. Сложете подправките в хаванче и ги стрийте добре.


2. Намажете лист хартия за печене обилно с масло.


Поръсете отгоре подправките.


Сложете месото върху намазаната хартия - разтворено.


Намажете го отгоре със сладкото от касис.


Захлюпете го, така че сладкото да остане вътре.


Поръсете го с портокаловия сок и настърганата портокалова кора.


3. Завийте месото плътно с хартията и го запечатайте.


Печете го в загрята на 170 С фурна за 2,5 часа. Разтворете хартията. Поръсете месото с малко свежа мащерка.


Нарежете го на парчета и го сервирайте със соса, отделен при печенето и гарнитура от печени картофи.






 



1 коментар: