неделя, 27 януари 2013 г.
Печен глиган с касис
Продукти:
месо от глиган около 1 кг
2 с.л. краве масло
сока и кората на 1/2 портокал
2-3 с.л. сладко от касис
1 ч.л.сол
1 ч.л. червен пипер
малко лют червен пипер
няколко стръка мащерка
1 дафинов лист
малко канела
2 пъпки карамфил
2-3 зърна бахар
5-6 зърна черен пипер
Накиснете месото предварително за 1 нощ в смес от вино и вода. Разрежете го леко с нож за да се разтвори като книга и да се изтъни.
1. Сложете подправките в хаванче и ги стрийте добре.
2. Намажете лист хартия за печене обилно с масло.
Поръсете отгоре подправките.
Сложете месото върху намазаната хартия - разтворено.
Намажете го отгоре със сладкото от касис.
Захлюпете го, така че сладкото да остане вътре.
Поръсете го с портокаловия сок и настърганата портокалова кора.
3. Завийте месото плътно с хартията и го запечатайте.
Печете го в загрята на 170 С фурна за 2,5 часа. Разтворете хартията. Поръсете месото с малко свежа мащерка.
Нарежете го на парчета и го сервирайте със соса, отделен при печенето и гарнитура от печени картофи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Разкош!
ОтговорИзтриване