събота, 12 януари 2013 г.

Клафути с круши



Продукти:

4 яйца
400 мл прясно мляко
4 с.л. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
1 с.л. краве масло
100 г ореховки
100 г орехови ядки
1 кг круши
1. Обелете, почистете и нарежете на четвъртинки крушите. Ако използвате зимни круши, трябва първо да ги сварите. Намаслете хубаво кръгла тава за пай и подредете крушите.



2. Разбийте заедно млякото, яйцата, брашното, захарта и ванилията.


Поръсете отгоре с начупени на едро ореховки и орехови ядки.

Залейте крушите с тестото. 

3. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса докато хубаво порозовее отгоре и няма сурово тесто около крушите.


Ако желаете, може да го посипете с пудра захар преди сервиране.

 

5 коментара:

  1. Ореховките ме изненадаха :) Изглежда вкусничко и лесно!

    ОтговорИзтриване
  2. Великолепен сочен сладкиш,а с ореховките хрумката е невероятна!Очите ми останаха в този десерт,Еми!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Еми, за клафути чувам за първи път. Жалко, че у дома не са почитатели на плодовите сладкиши, иначе обезателно бих го пробвала.
    С поздрав!

    ОтговорИзтриване