Продукти:
4 яйца
400 мл прясно мляко
4 с.л. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
1 с.л. краве масло
100 г ореховки
100 г орехови ядки
1 кг круши
4 яйца
400 мл прясно мляко
4 с.л. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
1 с.л. краве масло
100 г ореховки
100 г орехови ядки
1 кг круши
1. Обелете, почистете и нарежете на четвъртинки
крушите. Ако използвате зимни круши, трябва първо да ги сварите.
Намаслете хубаво кръгла тава за пай и подредете крушите.
2. Разбийте заедно млякото, яйцата, брашното, захарта и ванилията.
Поръсете отгоре с начупени на едро ореховки и орехови ядки.
2. Разбийте заедно млякото, яйцата, брашното, захарта и ванилията.
Поръсете отгоре с начупени на едро ореховки и орехови ядки.
Залейте крушите с
тестото.
Лесно и вкусно!
ОтговорИзтриванеОреховките ме изненадаха :) Изглежда вкусничко и лесно!
ОтговорИзтриванеВеликолепен сочен сладкиш,а с ореховките хрумката е невероятна!Очите ми останаха в този десерт,Еми!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеЕми, за клафути чувам за първи път. Жалко, че у дома не са почитатели на плодовите сладкиши, иначе обезателно бих го пробвала.
ОтговорИзтриванеС поздрав!
Интересно клафути,Еми!
ОтговорИзтриване