
Продукти:
за бульона:
1 кг глави, опашки, перки и изрезки от сьомга
зелената част от 1 праз
дръжки от магданоз
дръжки от целина
5-6 зърна черен пипер
сол
за супата:
бялата част от 1 праз
2-3 картофа
1-2 с.л. зехтин
няколко стръка копър
див лук
лимонов сок
1. Сложете изрезките от сьомга в тенджера, добавете подправките и залейте с вода колкото да се покрият. Варете ги докато рибата се свари.
2. Прецедете бульона и отделете месото на рибата.
3. Нарежете бялата част от праза. Задушете го до омекване в зехтина. Прибавете картофите, нарязани на кубчета и ги запържете.
4. Залейте картофите с рибния бульон и ги сварете до омекване. Добавете нарязан на ситно копър.
5. Пасирайте супата. Подправете я със сол, черен пипер, лимонов сок и малко чили сос на вкус. При поднасяне я гарнирайте с парченца сварена сьомга, копър, див лук или лъжица сметана (по желание).
Няма коментари:
Публикуване на коментар