неделя, 27 януари 2013 г.

Сьомга в бутер тесто



Продукти:

филе от сьомга, обезкостено и без кожата
500 г многолистно тесто
3-4 стръка пресен лук, нарязан на ситно
1 склидка чесън, пресована
1 с.л. краве масло
1/2 ч.ч. спанак, задушен на пара, отцеден и нарязан на ситно
1/2 ч.ч. бяло вино
1 с.л. брашно
2-3 с.л. сметана за готвене
лимонов сок
сол
черен пипер
лют червен пипер

1. Загрейте маслото в тиган и задушете лука до омекване.


Добавете чесъна, разбъркайте и поръсете с брашното. Оставете го да се запържи леко.


Разредете с виното и оставете да покъкри и да се сгъсти.


Добавете спанака и сметаната.


Подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус. Оставете го да изстине напълно.


2. Поръсете рибното филе със сол, черен пипер и малко лимонов сок.


3. Разточете многолистното тесто леко на правоъгълник.


Сложете в единия му край рибното филе, намажете отгоре с плънката от спанак и сметана.


Покрийте с другия край на тестото.


4. Запечатайте краищата на тестото с дръжката на вилица или го прегънете за да не изтече плънката по време на печенето. Прехвърлете го в тавичка. Направете по повърхността му малки прорези за да излиза парата. Може да го украсите по желание.


5. Намажете тестото с яйце, разбито с няколко капки олио и вода. Печете го в предварително загрята на 200 С фурна до златисто. Оставете го леко да се охлади и го нарежете на резени.


Сервирайте го с лимоново-сметанов сос и гарнитура по избор.





Няма коментари:

Публикуване на коментар