неделя, 27 януари 2013 г.
Глиган със сушени сини сливи
Продукти:
1 кг месо от глиган
2-3 с.л. олио
2-3 глави лук
1 морков
1 пиперка
1 ч.ч. смлени домати
1-2 с.л. нарязан на ситно магданоз
1-2 дафинови листа
шепа сушени сини сливи
малко захар (по желание)
сол
черен пипер
червен пипер
лют червен пипер
1. Нарежете месото на порционни парчета. Оставете го да престои 1 нощ в смес от вино и вода. Подсушете го. Запържете го в малко мазнина до златисто.
Залейте го с вода, посолете и го варете докато омекне.
2. Нарежете лука на ситно. Запържете го в останалата мазнина до омекване. Добавете ситно нарязаните морков и пиперка. Прибавете смлените домати. Оставете соса да поври и да остане на мазнина. Добавете свареното месо, бульона, дафиновия лист, подправките и оставете да поври още малко. Накрая добавете сливите и оставете ястието да покъкри минута-две, докато сливите леко омекнат. Опитайте отново на вкус и ако обичате, добавете щипка захар. Сервирайте ястието поръсено с пресен магданоз и гарнитура от картофено пюре.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Обичам месо със сини сливи!И като нямам глиганско, ще се задоволя с нещо опитомено от магазина.
ОтговорИзтриванеЧудна е рецептата!
Хубава неделя, Еми!