събота, 26 януари 2013 г.

Постни сладки с вино



Продукти:

1 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. бяло вино
1 бакпулвер
около 700 г брашно
1/2 ч.ч. мармалад по избор
1/2 ч.ч. пудра захар за овалване
1 прахче ванилия

1. Смесете олиото, захарта и виното. Добавете половината брашно с размесеният в него бакпулвер. Разбъркайте всичко добре и като добавяте по малко от останалото брашно, замесете меко тесто.


2. Разточете тестото на правоъгълник с дебелина от около 3-4 мм.


3. Нарежете разточеното тесто на правоъгълници. Сложете във всеки от тях по малко мармалад.


Навийте ги на ролца и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.







4. Печете сладките в предварително загрята на 180 С фурна докато леко се зачервят.
5. Извадете сладките и още топли ги оваляйте в пудра захар, размесена с прахче ванилия.







3 коментара:

  1. Изглеждат страшно апетитни и уханни.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммм вкуснички! Приличат ми на масленки!

    ОтговорИзтриване
  3. Много са хубави! Отдавна не съм ги правила! Слагам и друга плънка.
    Еми, благодаря за подсещането!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване