събота, 26 януари 2013 г.
Постни сладки с вино
Продукти:
1 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. бяло вино
1 бакпулвер
около 700 г брашно
1/2 ч.ч. мармалад по избор
1/2 ч.ч. пудра захар за овалване
1 прахче ванилия
1. Смесете олиото, захарта и виното. Добавете половината брашно с размесеният в него бакпулвер. Разбъркайте всичко добре и като добавяте по малко от останалото брашно, замесете меко тесто.
2. Разточете тестото на правоъгълник с дебелина от около 3-4 мм.
3. Нарежете разточеното тесто на правоъгълници. Сложете във всеки от тях по малко мармалад.
Навийте ги на ролца и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
4. Печете сладките в предварително загрята на 180 С фурна докато леко се зачервят.
5. Извадете сладките и още топли ги оваляйте в пудра захар, размесена с прахче ванилия.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглеждат страшно апетитни и уханни.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Ммм вкуснички! Приличат ми на масленки!
ОтговорИзтриванеМного са хубави! Отдавна не съм ги правила! Слагам и друга плънка.
ОтговорИзтриванеЕми, благодаря за подсещането!
Поздрави!