неделя, 20 януари 2013 г.

Бишкоти с коняк и бадеми



Продукти:

2 яйца
50 г захар
60 г брашно
1 с.л. коняк
няколко капки бадемова есенция
2 с.л. филирани бадеми

Включете фурната да загрява на 180 С.
1. Разбийте яйцата до гъста пяна, като прибавяте малко по малко захарта. Яйцата трябва да побелеят, да увеличат обема си и да се сгъстят като започнат да образуват фигурки.


2. Внимателно добавете капка по капка коняка и бадемовата есенция. Накрая прибавете пресятото брашно и разбъркайте внимателно с шпатула. Не ползвайте миксер в този момент, защото ще спадне сместа.


3. Прехвърлете сместа в пош или торбичка с отрязан край и оформете сладки в тава, покрита с хартия за печене. Ако нямате пош, може да оформите кръглички бисквити с чаена лъжичка.


4. Поръсете ги отгоре с филирани бадеми.
5. Печете сладките в предварително загрятата на 180 С фурна за около 10 минути - само колкото да порозовеят по краищата. Наблюдавайте ги, защото бързо прегарят. Оставете ги да изстинат и така ги отлепете от хартията.



Няма коментари:

Публикуване на коментар