събота, 19 януари 2013 г.

Салата с пъстърва и портокали




Продукти:

1 пъстърва (печена или пушена)
1 зелена салатка
1 малка главичка червен лук
шепа маслини
2-3 портокала
3-4 с.л. зехтин
2-3 с.л. портокалов сок
1/4 ч.л. дижонска горчица
сол
черен пипер

1. Премахнете костите и кожата на пъстървата.  Накъсайте я на парченца. Накъсайте салатката. Нарежете лука на тънки полумесеци.
2. Смесете зехтина с малко дижонска горчица, сол, черен пипер и портокалов сок.
3. Смесете салатката с лука, пъстървата и маслините. Поръсете със соса.


Може да сервирате салатата върху нарязан портокал на кръгчета или да го нарежете на парченца и да го объркате с нея.





1 коментар: