събота, 19 януари 2013 г.
Салата с пъстърва и портокали
Продукти:
1 пъстърва (печена или пушена)
1 зелена салатка
1 малка главичка червен лук
шепа маслини
2-3 портокала
3-4 с.л. зехтин
2-3 с.л. портокалов сок
1/4 ч.л. дижонска горчица
сол
черен пипер
1. Премахнете костите и кожата на пъстървата. Накъсайте я на парченца. Накъсайте салатката. Нарежете лука на тънки полумесеци.
2. Смесете зехтина с малко дижонска горчица, сол, черен пипер и портокалов сок.
3. Смесете салатката с лука, пъстървата и маслините. Поръсете със соса.
Може да сервирате салатата върху нарязан портокал на кръгчета или да го нарежете на парченца и да го объркате с нея.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много хубава и полезна салатка, Еми! Чудесна е!
ОтговорИзтриване