събота, 10 ноември 2012 г.

Заек с мляко и маслини




Продукти:

1 заек
2-3 с.л. олио
500 мл прясно мляко
10 склидки чесън
200 г маслини
1 с.л. горчица
кората на 1 лимон
50 г краве масло
няколко стръка мащерка
1 пръчка канела
сол
черен пипер



1. Нарежете заека на порционни парчета. Подсушете ги добре.


2. Запържете месото до зачервяване в загрятото олио.


3. Сложете парчетата месо в голям огнеупорен съд с капак. Посолете ги със сол и черен пипер. Добавете склидките чесън, кората на лимона, мащерката, канелата.


Залейте с прясното мляко, в което сте размили 1 с.л. горчица и прибавете кравето масло, нарязано на парченца.
4. Захлюпете ястието с капак или го покрийте с алуминиево фолио и го печете в загрята на 160 С фурна за 1,5-2 часа. През последния половин час, добавете маслините.
5. Сервирайте ястието с гарнитура от картофено пюре.
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар