сряда, 14 ноември 2012 г.

Мидички с кисело мляко и сирене




Продукти:

1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
3/4 ч.ч. олио
около 3 ч.ч. брашно

за плънката:
100 г сирене
малко разбито яйце

за намазване:
малко разбито яйце
капка прясно мляко
капка олио

1. Сложете содата в киселото мляко и я разбъркайте добре докато шупне.


2. Сложете млякото в купа. Добавете солта, олиото и брашното.


3. Бъркайте докато всичко се смеси. Няма нужда от много месене, само колкото тестото да започне да се отделя от съда.


4. Натрошете сиренето. Разбийте леко с вилица 1 яйце. Сложете част от него в сиренето.


Останалото смесете с малко прясно мляко и олио и оставете на страна за намазване на соленките.


5. Разточете тестото на плота. С чаша изрежете кръгчета.


Сложете във всяко кръгче по малко от плънката от сирене и яйце.


Прегънете кръгчето и го запечатайте като притиснете краищата му с вилица.




6. Подредете соленките в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги със сместа от яйце, прясно мляко и олио. Печете ги в загрята на 180 С фурна до златисто. Извадете ги върху решетка за да изстинат.


Сервирайте ги с чаша мляко за закуска или с гореща супа в дъждовен ден.




 

4 коментара:

  1. Много вкусни, меки соленки - мидички!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Апетитни солени мидички,чудесни са!
    Идеално начало на днешния дъждовен ден!:)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Оле, на закуска съм тук!!! Страхотни са! Благодаря за постъпковите снимки!

    ОтговорИзтриване
  4. Еми, разкошни са! Много си падам по подобен тип закусчици. Мисля да ги пробваме вкъщи :)
    Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване