Продукти:
200 г брашно
1 бакпулвер
100 г орехови ядки
250 г обелени и почистени от семето круши
1 с.л. лимонов сок
150 г кисело мляко
60 мл олио
100 г фруктова захар (или 150 г обикновена захар или съответно количество подсладител)
2 яйца
1 прахче ванилия
50 мл ром
50 г сушени ябълки (или стафиди, боровинки)
допълнително захар за поръсване, ако желаете
1. Накиснете сушените ябълки в рома, кипнете ги, покрийте ги и ги оставете да омекнат и да го поемат.
2. Смелете ореховите ядки на по-едро. Смесете ги с брашното и бакпулвера.
3. Нарежете половината от крушите на парченца, останалите ги настържете на едро ренде. Полейте ги с лимоновия сок за да не потъмняват.
4. Добавете към крушите киселото мляко и олиото.
5. Разбийте яйцата със захарта, докато започнат да побеляват.
Добавете част от брашното и разбъркайте с шпатула.
Прибавете и част от сместа с круши и мляко.
Редувайте така сухи и мокри съставки и разбърквайте. Накрая добавете накиснатите в ром ябълки, нарязани на парченца.
6. Разсипете сместа във формички за мъфини. Ако желаете, може да ги поръсите отгоре с малко захар.
Печете ги в загрята на 180 С за около 20 минути.
Чудесни са! Много ми допада добавката от ромови ябълки. Поздравления за идеята и ароматния резултат :)
ОтговорИзтриванеМного лекички мъфини, бързо стават и за по-диетичен резултата може брашното да се замени и с пълнозърнесто.
ИзтриванеЕми,знаеш,че тези мъфинки са по моята част-обожавам плодовки десертчета!Великолепни са,много ми харесват!Сърдечен поздрав!
ОтговорИзтриване