неделя, 11 ноември 2012 г.

Мъфини с круши и сушени ябълки




Продукти:

200 г брашно
1 бакпулвер
100 г орехови ядки
250 г обелени и почистени от семето круши
1 с.л. лимонов сок
150 г кисело мляко
60 мл олио
100 г фруктова захар (или 150 г обикновена захар или съответно количество подсладител)
2 яйца
1 прахче ванилия
50 мл ром
50 г сушени ябълки (или стафиди, боровинки)

допълнително захар за поръсване, ако желаете


1. Накиснете сушените ябълки в рома, кипнете ги, покрийте ги и ги оставете да омекнат и да го поемат. 
2. Смелете ореховите ядки на по-едро. Смесете ги с брашното и бакпулвера.


3. Нарежете половината от крушите на парченца, останалите ги настържете на едро ренде. Полейте ги с лимоновия сок за да не потъмняват.


4. Добавете към крушите киселото мляко и олиото.
5. Разбийте яйцата със захарта, докато започнат да побеляват.


Добавете част от брашното и разбъркайте с шпатула.


Прибавете и част от сместа с круши и мляко.


Редувайте така сухи и мокри съставки и разбърквайте. Накрая добавете накиснатите в ром ябълки, нарязани на парченца.



6. Разсипете сместа във формички за мъфини. Ако желаете, може да ги поръсите отгоре с малко захар.


Печете ги в загрята на 180 С за около 20 минути.








3 коментара:

  1. Чудесни са! Много ми допада добавката от ромови ябълки. Поздравления за идеята и ароматния резултат :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много лекички мъфини, бързо стават и за по-диетичен резултата може брашното да се замени и с пълнозърнесто.

      Изтриване
  2. Еми,знаеш,че тези мъфинки са по моята част-обожавам плодовки десертчета!Великолепни са,много ми харесват!Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване