сряда, 14 ноември 2012 г.

Печени есенни зеленчуци




Продукти:

2 големи картофа
парче тиква
шепа малки лукчета
3-4  гъби печурки
2-3 ябълки
5-6 склидки чесън
2-3 стръка розмарин
сол
черен пипер
2-3 с.л. зехтин

1. Обелете картофите и ябълките. Нарежете всички зеленчуци на парчета, приблизително еднакви по големина.
2. Сложете в купа зеленчуците (без чесъна). Посолете ги със сол, черен пипер и ги поръсете със зехтин. Накъсайте розмарина.


Объркайте ги добре и ги изсипете в тавичка, покрита с хартия за печене.


4. Печете ги в загрята на 200 С фурна докато омекнат (проверявайте ги като ги пробождате с острието на нож или вилица). Увеличете фурната на 220 С , добавете склидките чесън и ги печете докато се зачервят.


  

Няма коментари:

Публикуване на коментар