четвъртък, 6 декември 2012 г.
Италиански доматен сос
Продукти:
1 глава лук
3 склидки чесън
3 с.л. зехтин
100 мл бяло вино
1 кг домати, смлени
1 дафинов лист
сол
черен пипер
лют червен пипер
шепа пресен босилек
риган
1. Нарежете лука и чесъна много на ситно. Задушете ги в зехтина на слаб огън.
Добавете виното и оставете да покъкри.
2. Добавете смлените домати, 1 дафинов лист, сол, черен пипер и малко лют червен пипер.
Оставете го да ври на слабо докато изври течността. Разбърквайте от време на време. Накрая дръпнете соса от огъня и добавете шепа нарязани на ситно босилек и риган.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар