четвъртък, 6 декември 2012 г.

Печена пъстърва с бяло вино


Продукти:

1 пъстърва
1/2 лимон
1 склидка чесън
стрък магданоз
1 с.л. зехтин
1-2 с.л. бяло вино
няколко зърна черен пипер
сол
черен пипер

1. Измийте хубаво пъстървата. Подсушете я добре с домакинска хаптия или салфетка. Поръсете я със сол и черен пипер отвън и отвътре.
2. Нарежете лимона и чесъна на тънки филийки. Сложете ги в корема и отгоре на рибата.
 

Включете фурната да загрява на 180 С.
3. Поръсете рибата със зехтина и бялото вино. Печете я за около 20 минути.



2 коментара:

  1. Еми, рибката изглежда апетитна,сочна и със сигурност много вкусна!
    Днес и ние ще сме на пъстърва.
    Хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно си я приготвила,Еми!
    Весел Никулден!

    ОтговорИзтриване