петък, 7 декември 2012 г.
Оризови кюфтета
Продукти:
1 ч.ч. ориз
4 ч.ч. зеленчуков бульон
1 с.л. настърган лук
2 с.л. галета
сол
черен пипер
лют червен пипер
олио
1. Измийте ориза, залейте го с бульона, малко сол, щипка лют червен пипер и черен пипер и го варете под капак на слаб огън докато поеме всичката течност.
Оставете го захлюпен да изстине напълно.
2. Смесете ориза с галетата, настъргания лук, ако е необходимо още сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте хубаво сместа.
3. Гребете с лъжица от оризовата смес, оформяйте кюфтенца и ги пържете в сгорещена мазнина.
Подсушете ги с домакинска хартия или салфетка.
Ако желаете, може да сложите в сместа 2 с.л. олио или зехтин и да подредите кюфтета в тава, покрита с хартия за печене. Оформете ги с гърба на мокра лъжица.
Печете ги в загрята на 220 С фурна докато се зачервят. Поднесете ги със салата и доматен сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар