петък, 7 декември 2012 г.

Пълнени домати с ориз

 

Продукти:

4-5 средни домата
1/2 стрък праз
1/3 ч.ч. ориз
1 с.л. настърган морков
1 склидка чесън
2 с.л. олио
1-2 с.л. зехтин
1 ч.ч. зеленчуков бульон
шепа нарязан на ситно босилек
сол
черен пипер
лют червен пипер

1. Нарежете праза на ситно.


Отрежете капачетата на доматите и ги издълбайте.



2. Задушете праза с малко олио докато омекне.




Добавете настъргания морков и ситно нарязания чесън. Объркайте и те да се задушат в мазнината.


3. Прибавете ориза и бъркайте докато всяко зрънце се покрие с мазнина и стане прозрачно.


Добавете вътрешността на доматите, нарязана на ситно.
4. Добавете зеленчуковия бульон, сол, черен и малко лют червен пипер и оставете ястието да покъкри под капак докато оризът почти напълно поеме течността. Накрая добавете нарязан на ситно босилек.


5. Посолете леко издълбаните домати. Капнете във всеки от тях капка зехтин.


Напълнете ги с ориза. Захлюпете ги с капачетата. Поръсете ги със сол, малко зехтин и ги печете в загрята на 220 с фурна.


6. Поднесете ястието, поръсено с още малко босилек.



Няма коментари:

Публикуване на коментар